Waar koop ik een tweedehands auto?

bmw kopen

Stel je eens voor, je bent op zoek naar een volvo v60 tweedehands of een tweedehands bmw 5 serie. Het kan nog wel eens een lastige taak zijn deze op de juiste plek te kunnen vinden. Om vervolgens de beste prijs voor tevens de beste kwaliteit te kunnen vergaren. Heeft je een idee voor een gebruikte auto? Kijk dan wat het kost. Dit kun je doen door op gebruikte websites te zoeken naar vergelijkbare auto’s met vergelijkbare bouwjaren en kilometerstand. Hoeveel kosten ze? Hoe verhoudt uw auto van interesse zich hiermee? Voor passende prijzen kun je ook de ANWB Koerslijst raadplegen.

Waar moet je op letten bij een gebruikte auto?

Als alles op papier klopt, is het tijd om de auto eens nader te bekijken. Doe dit grondig en laat je niet opjagen door de verkoper. Controleer op krassen, slijtage, lekken en roest. Niet alleen buiten, maar overal waar het kan. Vergeet niet de naden te controleren of de achterklep en deuren nog recht zijn. Ook als de papieren in orde zijn en uw nieuwe gebruikte auto er geweldig uitziet, is dat niet alles. Daarom zijn proefritten zo belangrijk. Koop nooit een auto zonder er in gereden te hebben. Als de verkoper niet wil dat je rondrijdt, koop deze auto dan niet. Zorg er ook voor dat de motor nog niet warm is geworden. Het kan zijn dat de koude machine moeilijk start, daarom heeft de verkoper de machine eerst opgewarmd.

Hoe onderhandel je een goede deal?

Heb je een oude auto die u wilt afschrijven? Je krijgt dan automatisch kortingen bij autobedrijven en dealers. Maar afgezien daarvan is er altijd ruimte voor afdingen op de prijs, zelfs als je je misschien niet comfortabel genoeg voelt om dapper genoeg te zijn. Er is een verschil tussen onderhandelen met een particulier en onderhandelen met een dealer.

Tips bij het verkopen van je motor

De humor van mijn broer

De auto snel en makkelijk verkopen met Looping