Pallets makkelijk op kunnen slaan

werkbanken

Weet je wat een palletstelling is? Dit is een stelling die verschillende soorten pallets opslaat.

De pallets die het meest worden opgeslagen in een palletstelling zijn europallets, wegwerppallets en blokpallets.

Een palletstelling wordt gebruikt om de zwaardere voorwerpen in op te slaan. Hier dienen de stellingen namelijk ook voor; grote en zware voorwerpen opslaan. Daarom zijn de vaak ook te vinden in magazijnen, werkplaatsen en productieruimtes. Ze hoeven niet alleen binnen te worden gebruikt, maar kunnen ook makkelijk buiten worden gebruikt. Dit betekent ook dat de stellingen op verschillende ondergronden kunnen worden neergezet. Bij palletstellingen is er een groot assortiment met genoeg keuze.

Basis en uitbreiding palletstelling

Hoe zit een palletstelling eigenlijk in elkaar?
Er zijn verschillende soorten palletstellingen, maar toch hebben alle palletstellingen dezelfde basis. De stellingen bestaat uit; staanders, liggers, borgpennen en vloerankers. Veel verschillende soorten stellingen zijn; bedrijfs stellingen, winkelstellingen, doorrolstellingen en breedvakstellingen. Je kunt de rij ook uitbreiden aan de hand van bepaalde aanbouw secties.Zo zou je een aanbouw veld kunnen koppelen aan een basisveld. Op die manier kan je het helemaal uitbreiden, zoals jij dat zou willen. Een aanbouw veld zorgt er ook voor dat je één staander minder hoeft aan te schaffen. Op die manier bespaar je ook nog eens geld.  
Ook zou je accessoires voor de stellingen kunnen aanschaffen.    

Opbouw en doel palletstelling

Nu zit de palletstelling zo in elkaar; een rij verticale rekken met horizontale legborden, waar de pallets op komen. Deze legborden kunnen ook weer worden aangepast aan de palets die hier op komen te liggen. Nu hoeft de palletstelling niet alleen te worden gebruikt als opslagplaats voor de pallets. Het kan namelijk ook worden gebruikt als een opslagplaats voor materialen en gereedschappen. Echter wordt het hier toch iets minder voor gebruikt. Om alle klanten tevreden te kunnen stellen, zijn de palletstellingen in verschillende maten en vormen te verkrijgen. Hierdoor wordt elke klant tevreden gesteld.