Hello hottub, bye bye burn-out

hottub

Hottubs doen wonderen voor je. Dat het voor je lijf goed is, is al langer bekend. Of je nou een blessure hebt aan je scheenbeen of je kuit van het voetballen of hockeyen, je nek hebt verrekt, je rug te ver gestrekt, je teen gekneusd, je enkel gebroken, buikpijn of hoofdpijn of gespannen spieren als gevolg van een handicap of ziekte: het warme water laat je lichaam helemaal ontspannen. Een hottub is echter ook een uitkomst voor je mentale gezondheid.

Het is geen gekke gedachte: een hottub kopen in een tijd waarin we steeds meer opgaan in het idee dat we altijd maar productief moeten zijn, alsmaar bezig, druk en bezet willen zijn. Dat brengt onnodige stress met zich mee.

Roep een halt toe aan al die overmatige stress

Het aantal mensen dat met een burn-out thuis zit rijst de pan uit, dat is geen nieuws meer. Steeds meer mensen worden overgenomen door een soort doe-drang, werken zichzelf volledig over de kop en lijken nauwelijks meer in de stemming voor een beetje ontspanning. Wellicht dat een hottub die mensen net het extra duwtje in de rug kan geven dat ze nodig hebben. Met een klik op de knop van je laptop kun je een 2 persoons hottub aanschaffen. Sta jezelf toe om zo nu en dan te ontspannen en geef daarmee zowel je lichamelijke als je mentale gezondheid een boost.

Gooi je doe-drang overboord: ontspannen zonder dat je daar iets voor hoeft te doen

Dat het warme water van een hottub een verademing is voor gespannen spieren, zorgt het daarnaast voor een kalmere mentale gesteldheid. Een gespannen lichaam heeft een onrustig hoofd tot gevolg. Lichaam en geest staan immers onlosmakelijk met elkaar in verbinding; zodra je lichaam ontspannen is, is je hoofd dat ook en vice versa. Een rustiger hoofd heeft directe gevolgen: je slaapt beter, waardoor je je overdag kunt concentreren op je werk, je studie, je kinderen. Je bent stressbestendig, je laat je niet uit het veld slaan door tegenslagen of uitdagende taken, je kunt helder denken en daardoor meer genieten van alles om je heen. Zo blijft die burn-out met zekerheid uit.