De essenties van het polo shirt

Ralph Lauren

De Ralph Lauren polo shirts zijn niet alleen een basisvereiste geworden in de meeste herengarderobe, maar hebben in de loop van de tijd ook hun plaats verdiend als modeklassieker. Het zou moeilijk zijn om een ​​man te vinden die niet minstens drie of vier van deze comfortabele en veelzijdige stukken bezit. Slim en sportief, dit stijlicoon is oneindig veelzijdig en daarom kan het je ultieme bondgenoot zijn. De eerste poloshirts dateren uit de 19e eeuw, toen ze werden gedragen door het Britse leger en vernoemd naar het polospel, dat zijn oorsprong vond in India. Destijds waren poloshirts gemaakt van dik katoen met lange mouwen en zagen ze eruit als elk ander overhemd, maar met één cruciaal verschil: de kragen waren aangepast, zodat ze konden worden dichtgeknoopt om te voorkomen dat ze klapperden tijdens het galopperen te paard! Het was deze wijziging die werd opgemerkt door John E Brooks, de kleinzoon van de oprichter van Brooks Brothers. Hij zag al snel het potentieel van de dichtgeknoopte kragen en paste een soortgelijke look toe op Brooks Brothers-overhemden. Nu bestempeld als ‘het meest geïmiteerde item in de modegeschiedenis’, beweren de Brooks Brothers nog steeds dat hun dichtgeknoopte overhemden de originele poloshirts waren.

Sport

Dit idee werd opgepikt door een andere tennislegende, Fred Perry, die het witte Ralph Lauren polo shirt nog verder aanpaste door zijn beroemde logo in te naaien, in plaats van het op te strijken. Toen tieners in de jaren vijftig het poloshirt als mode-item adopteerden, begon het echt te groeien. In de jaren zeventig gebruikte Ralph Lauren het poloshirt als zijn kenmerkende stuk, en noemde zijn nieuwe bedrijf voor vrijetijdskleding simpelweg ‘Polo’.

21e eeuw

Maar genoeg van het verleden. Laten we snel vooruitspoelen naar de 21e eeuw en de man van vandaag. Met zoveel poloshirts en merken om uit te kiezen, hoe kun je nu beslissen welke je moet kiezen en hoe je hem goed kunt dragen? Bij Mr. Draper zijn we hier om je al het advies en de begeleiding te geven die je nodig zou kunnen hebben over alles wat met polo te maken heeft. Laten we dus diep ademhalen en samen in de essentiële gids voor herenpoloshirts duiken, maar laten we eerst eens kijken hoeveel Fred Perry is veranderd. Het fantastische aan het poloshirt is dat het geschikt is voor ALLE lichaamstypes – het accentueert de delen die je graag wilt laten zien en verbergt op subtiele wijze de delen waar je misschien minder enthousiast over bent. Een poloshirt past altijd goed (tenzij het veel te groot is) en leent zich goed om te combineren met andere items, zoals een trui of blazer. Bovendien is er een echt aanbod voor elk budget. Van designer tot winkelstraat, er is een poloshirt voor iedereen, als je weet waar je moet zoeken.