Zwitserland op wintervakantie

mooie-snowboard

Wanneer je aan een ski/ snowboard vakantie denkt zal één van de eerste bestemmingen naar boven komen het land Zwitserland. Dit land staat bekend om zijn uitstekende faciliteiten als het gaat om skiën en snowboarden. Een garantie in goede sneeuw met een goede sfeer levert de perfecte wintervakantie op. Het enigste wat jij nog zal moeten doen is een snowboard kopen en daarbij ook de juiste snowboard schoenen kopen. Hierdoor zal jij volledig uitgerust met het juiste materiaal de piste af kunnen gaan. Zwitserland is eenmaal niet voor niets de geboorteplek van de wintersport.

Wat zijn de beste plekken?

Iedere wintersporter heeft zo zijn eigen prioriteiten als het gaat om zijn vakantie. De ene vakantieganger komt alleen maar om te snowboarden en de andere toch echt wel voor dat goede feestje. Gelukkig heeft Zwitserland daarin veel variatie waardoor jij met je met snowboard bril nog zo van de piste de après ski in kan. Verbier is zo’n plek waar je het beste van beide hebt. In deze bestemming heb je veelzijdige afdalingen met daarbij ook een bruisend nachtleven. Helaas beschikt deze bestemming niet over sneeuwkanonnen dus als het niet sneeuwt zal je ook niet de piste op kunnen gaan.

Hospitality and gastronomy

Zwitserland is een veelzijdig land die bekend staat om zijn wintersport. Maar naast de wintersport staat het ook bekend om de natuur, deze is zeer veelzijdig. Deze natuur kun je ontdekken door te gaan wandelen of te paard het gebied te bekijken. Daarbij heeft het ook schattige dorpjes waar je in je vrije tijd heerlijk doorheen kan struinen. Hoewel het wel een duur land kan zijn maakt de gastvrijheid het daarin echter volledig goed. Je smaakpapillen worden heerlijk getest met een kaasfondue. Je kan urenlang tafelen terwijl je geniet van verschillende dingen die je dipt in de kaas. Niet heel gezond, maar wel erg lekker.