Zo haal je het maximale uit jouw tuinontwerp

Een tuinontwerp maken, hoe pak je dat aan? Je kunt een tuinontwerper het werk laten doen of zelf aan de slag gaan. Of het nu gaat om een grote of kleine tuin, een tuinontwerp helpt je om ideeën goed uit te werken en een plan te maken. Het is de perfecte basis voor het aanleggen van een tuin. Ben jij nog niet helemaal overtuigd en wil jij je eerst inlezen over hoe een tuinontwerp tot stand komt en wat de voordelen hiervan zijn? Lees dan snel verder. 

Maak een wensenlijst 

Ben je een echte zonaanbidder of lees je liever een boek in de schaduw? Vind je het fijn om te zien wat er in de buurt gebeurt of ben jij op je privacy gesteld? Bedenk van tevoren goed waar jouw droomtuin aan moet voldoen, de kans wordt dan groter dat een hovenier met een mooi ontwerp komt. Zo kun je vooraf bepalen wat de sfeer moet zijn, welk budget je wilt gebruiken en hoeveel tijd je eraan wilt besteden. 

Tuinontwerp fases

Wanneer je een geschikt hoveniersbedrijf in Drenthe hebt gevonden, kan het inventariseren beginnen. Samen met de hovenier worden alle wensen besproken en een passend advies gegeven. De hovenier gaat vervolgens alle ideeën omzetten tot een tuinontwerp. Een kostenplaatje wordt gemaakt, de stijl wordt bepaalt en de materialen worden uitgekozen. Wanneer het ontwerp af is wordt gezamenlijk gekeken of dit de droomtuin is die jij voor ogen had. Als je nog niet helemaal tevreden bent mag je altijd aanpassingen doorgeven! De hovenier gaat dan nog eens aan de slag tot het wel helemaal naar wens is.  

Voordelen van tuinontwerp

Als je een tuinontwerp laat maken, ga je er jarenlang plezier aan beleven. Ook wordt de tuin helemaal naar jouw wens gemaakt. Vaak heb je een hele lading aan leuke en creatieve ideeën, maar worden de praktische zaken vergeten. Een hovenier helpt om de ideeën en de praktische zaken samen te voegen tot een geheel. Zo weet een hovenier precies hoe breed een paadje moet zijn en wat de minimale afmeting van het terras is om het leefbaar te maken. Zo krijg je een tuinontwerp waarbij de afmetingen nauwkeurig worden genoteerd. Tot slot houdt een hovenier rekening met alle kosten die komen kijken bij het maken van nieuwe tuin. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je precies wat jouw droomtuin gaat kosten.