Wat zijn satisfying video’s?

Het is op Youtube de laatste tijd heel populair om ‘satisfying’ video’s te kijken. Deze video’s kunnen door iedereen gemaakt en geüpload worden. De gedachtegang achter deze video’s is om jou als kijker een goed gevoel te geven. Met andere woorden proberen ze jouw gevoel te ‘satisfyen’ oftewel te bevredigen. Er is blijkbaar veel behoefte aan dit soort video’s omdat de weergaven per video enorm hoog zijn! De makers van deze video’s verdienen daarom ook mega veel geld terwijl de video’s die ze maken super makkelijk te maken zijn. Soms heb je alleen maar je eigen stem en een microfoon nodig!

Voorwerpen snijden of ASMR video’s

Op het social mediaplatform YouTube worden veel video’s gedeeld die jou een aangenaam gevoel willen geven. Het snijden van een geleicake in precies acht gelijke stukken is hier een voorbeeld van. Daarnaast zijn ASMR video’s ook super populair de laatste tijd. Het idee achter deze video’s is om jou een rustig gevoel te geven. Door middel van fluisteren in een microfoon hoopt de maker dit gevoel bij jou over te brengen. 

Betonnen vloeren leggen of muren verven

Het leggen van een betonnen vloer is voor veel kijkers super ‘satisfying’. In de video’s zijn vaak een aantal bouwvakkers te zien die een betonnen vloer leggen op een hele nette manier. Daarnaast plaatsen ook veel makers een video waarin zij zelf bijvoorbeeld een muur verven met kalkverf of betonlook verf. Wanneer de verf in mooie rechte banen wordt aangebracht, wordt dit gezien als satisfying en dus bevredigend voor de kijker. Ook het gebruik van juist verschillende beton cire kleuren kan gezien worden als satisfying. De verschillende kleuren die over elkaar of juist naast elkaar worden aangebracht geeft de kijker een goed gevoel.