Waarom een houten poort in de tuin?

Wanneer je gezegend bent met een mooie grote tuin, wil je daar uiteraard ook goed voor zorgen. Je wilt de tuin af kunnen sluiten, zodat je ongenode gasten buiten de deur houdt en je kinderen en huisdieren niet zomaar de straat op kunnen rennen. Een houten poort kan dan zeker uitkomst bieden. Daarnaast zien houten poorten er ook schitterend uit en geven ze je tuin net even wat meer elegantie.

Een streling voor het oog

Met een houten poort laat je zien dat jouw tuin er mag zijn. Het straalt luxe uit. Hout is een natuurlijk product en past daarom perfect in de natuurlijke omgeving van de tuin. Het hout heeft daarnaast een mooie warme uitstraling en bezorgt je woning iets authentieks, iets extra’s. Doordat de houten poorten in verschillende stijlen en afmetingen verkrijgbaar zijn, zijn ze daarnaast perfect voor iedere tuin. Helaas zit er aan het hout ook een klein nadeel, het verkleurt namelijk in de loop der jaren. Dat wordt ook wel vergrijzen genoemd. Op zich is dit niet erg en blijft de kwaliteit verder hetzelfde, maar vaak wordt vergrijsd hout niet als mooi meer ervaren. Natuurlijk zou je het hout dan kunnen beitsen of verven. 

Makkelijk te onderhouden

Afhankelijk van de houtsoort, zijn houten poorten vrij eenvoudig te onderhouden. Ga je voor een exotisch hardhouten poort, dan is behandelen vrijwel niet nodig. Deze poorten gaan erg lang mee en hebben geen beits of verf nodig. Gaat je voorkeur uit naar eikenhout, dan kun je rekenen op een levensduur van minimaal 20 jaar. Deze levensduur kun je verlengen met een beits of verf. Wil je de houten poort voorzien van een kleur, dan kan dat natuurlijk altijd. Let er wel op dat je dan jaarlijks even met de verfkwast aan de slag moet om de kleur mooi oogstrelend te houden.

Oneindig veel mogelijkheden

Poorten van hout worden op maat voor je gemaakt. De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos. Geen enkele oprit, tuin of erf is immers hetzelfde. Ten eerste is er de keuze in houtsoort. Wil je een warme uitstraling, dan zou je voor een exotische hardhouten poort kunnen gaan. Ga je liever voor een eikenhouten poort, dan kan dat natuurlijk ook. Daarnaast is er ook keuze in de modellen. Zo zijn er kruispoorten, borgpoorten, spiekpoorten en state poorten. En elk model heeft zo zijn eigen uitstraling. Wat past het beste in jouw tuin?