Tweedehands shoppen, wat kan je allemaal tweedehands krijgen?

Refurbished laptops

We horen er de laatste tijd steeds meer en meer over, en zien het ook steeds vaker voorbij komen. Het vintage en tweedehands shoppen. Vroeger hing hier echt nog een geitenwollensokken imago aan, maar inmiddels is vintage shoppen hartstikke hot and happening. Je hebt inmiddels platforms om alles tweedehands aan te schaffen, van kleding tot verzorgingsartikelen, van platen tot spelletjes en van tweedehands laptops tot boeken. Je kan inmiddels dus bijna alles wel tweedehands kopen, ik geef je wat meer tips over wat je goed tweedehands kan kopen, en welke dingen misschien beter niet.

Bekijk altijd de optie om iets tweedehands te kopen.

Als je goed voor het milieu en voor je portemonnee wilt handelen, dan is het goed om altijd na te denken voor je iets nieuws gaat aanschaffen. Stel jezelf altijd eerst even de vraag of je dit item ook tweedehands zou kunnen kopen. Denk bijvoorbeeld aan elektronica, kleding of meubels. Je kan op heel veel verschillende plekken aan nog heel goede gebruikte laptops komen, kleding kan je heel goed tweedehands vinden en ook voor tweedehands meubels is inmiddels een hele markt. Als je jezelf deze vraag altijd eerst even stelt voor je iets nieuws wilt kopen, help je het milieu een handje, help je mensen van hun spullen af, en ben je ook nog eens goedkoper uit!

Sommige dingen kan je misschien beter nieuw aanschaffen.

Hoewel je alles inmiddels goed tweedehands kan aanschaffen, zijn er ook dingen die je misschien beter wel nieuw kan kopen. Het is bijvoorbeeld niet een enorm fris idee om tweedehands ondergoed of badkleding aan te schaffen, alhoewel, sommige mensen deze ook helemaal nieuw in verpakking aanbieden. Ook verzorgingsproducten kan je het beste nieuw aanschaffen, dit omdat er niet echt een markt is voor bijvoorbeeld tweedehands shampoo of douchegel. Het kan dus lastig zijn om dit tweedehands te kopen, en je bent dus makkelijker uit als je het gewoon nieuw aanschaft.