Palm boom plaatsen in een mooie tuin

De palm boom is een echte trendsetter op een terras. Helemaal mooi naast een vijver of zwembad in de tuin. De palm boom brengt vakantie in huis. Het vakantiegevoel is met deze bijzondere plant niet ver te zoeken. Er zijn veel verschillende soorten palmen die over de hele wereld in warmere gebieden groeien. Zo zijn er dadelpalmen, waaierpalmen, Yucca’s en dwergpalmen. Elke palm wekt een gevoel op van uitgestrekte stranden en een blauwe oceaan. De palm komt voor in zuid Europa, rond de evenaar en in woestijngebieden als de Sahara, midden Oosten en Canarische eilanden. Deze plant is tevens geschikt om ook hier in ons koude land in de tuin te plaatsen. De palm boom leent zich uitstekend als terrasplant of om gewoon in de aarde te zetten tussen de andere planten. Een palm is creatief te combineren met andere exotische planten.

Welke soorten palmbomen kan ik kopen?

Bekende soorten in het aanbod zijn de Chamaerops Humilis (Europese Dwergpalm), de Trachycarpus Wagnerianus (Wagnerpalm), Washingtonia Robusta (Mexicaanse Waaierpalm), Butia Capitata (Geileipalm), Phoenix Canariensis (Canarische dadelpalm) en de Yucca palmen die niet heel groot groeien en meer als struikgewas kunnen worden gebruikt. Er zijn zowel kleine palmen die niet heel groot worden in het aanbod als palmbomen die meer ruimte nodig hebben. In huis kunnen kleine palmen in pot makkelijk worden verzorgd. Onder andere de Yucca en de Europese Dwergpalm zijn geschikt voor kleinere ruimtes. De Chinese waaierpalm kan meters hoog worden en past daarom het beste in de tuin. Palmen zijn in struikvorm te koop. Deze worden vaak erg breed omdat er meerdere stammen aan de plant zitten met wijde bladeren. Anderen hebben een enkele stam met een kop van bladeren en worden weer erg hoog. Ruimte opmeten voordat je de palm boom gaat plaatsen is dan ook zeker aan te bevelen.

Hoe verzorg je een palm boom?

Een palm kan in de grond worden ingegraven of in een ruime pot worden geplaatst. Bij elke soort palmboom in het aanbod staat welke verzorging deze nodig heeft. Ook staat elke maat bij de plant omschreven op het moment van aankoop. Palmen kunnen temperaturen tot enkele graden onder nul overleven. De meeste soorten moeten worden voorzien van een vliesdoek bij vorst om deze af te dekken. In de zomermaanden moeten de planten worden bewaterd in droge tijden. Daarnaast moeten ze elke twee maanden voorzien worden van mest in de zomer.