Levensloopbestendige woning bouwen voor later

jaren-30-woning-nieuwbouw

Mensen stellen steeds hogere eisen aan hun woning. We willen dat deze niet alleen mooi, functioneel en comfortabel is, maar ook zo lang mogelijk meegaat op het gebied van gezondheid en welzijn. Daarom bouwen steeds meer mensen een levensloopbestendige woning. Een woning die is ontworpen om je in alle levensfasen comfortabel te laten wonen, zonder dat je extra kosten hoeft te maken voor aanpassingen.

Met een mooie levensloopbestendige woning heb je alle vrijheid om te kiezen welke stijl, soort bouwmaterialen en afwerkingen je wilt. Van modern tot traditioneel: alles is mogelijk. Als je bijvoorbeeld een Herenhuis wilt bouwen, dan kun je dat gewoon doen met een levensloopbestendig ontwerp. Dit type woning wordt vaak gebruikt door mensen die in hun latere jaren nog zelfstandig willen blijven wonen, maar ook voor mensen die op zoek zijn naar meer comfort zonder extra kosten.

Bouw van een levensloopbestendige woning

De bouw van een levensloopbestendige woning gaat vaak gepaard met eisen op het gebied van veiligheid, zoals vluchtroutes en brandveiligheid. Daarnaast is er ook aandacht besteed aan het gemak waarmee je jouw woning kan optimaliseren als je minder mobiel bent of bijvoorbeeld slechtziend. Denk hierbij aan aanpassingen in verlichting, lichtintensiteit, gladde vloeren, mogelijkheden voor automatisering en slimme oplossingen zoals liften, trapliften of zorgtoiletten.

Als je een levensloopbestendige woning laat bouwen, kan dit in de meeste gevallen binnen hetzelfde budget als een ‘normale’ woning. Met levensloopbestendig bouwen ben je niet alleen verzekerd van comfort en veiligheid maar kun je ook geld besparen op lange termijn.

Welke woonstijlen kun je kiezen?

Levensloopbestendig bouwen is daarom ook steeds populairder aan het worden. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende woningstijlen en materialen, zoals een luxe lerenhuis of stadswoningen. Door rekening te houden met je persoonlijke wensen en behoeften, kan een levensloopbestendige woning jouw droomwoning worden waar je in alle levensfasen comfortabel kunt blijven wonen.

Een levensloopbestendige woning is de ideale keuze als je op zoek bent naar een duurzame investering in je gezondheid en welzijn. Met een dergelijke woning bent je niet alleen voorbereid op de toekomst, maar verhoog je ook je levenskwaliteit in het heden. Kortom, een levensloopbestendige woning bouwen is een investering die zich zeker terugverdient!