Hoe word je een succesvolle marketeer?

Droom jij er al jaren van om succesvol te zijn in marketing? En dan natuurlijk het liefste met jouw eigen webshop en producten. Het is natuurlijk fantastisch om het werk te doen wat het beste bij jou past en waar jij al jaren interesse in hebt. Hoewel je een gerichte opleiding kunt doen in marketing, is de keuze nog niet zo heel makkelijk gemaakt. Er zijn namelijk tal van opleidingen die gericht zijn op marketing, waaronder communicatie, commerciële economie en management. Daaruit kiezen is nog geen peulenschil. Daarnaast is het handig als je over een aantal kwaliteiten beschikt, zoals een goede portie creativiteit en nieuwsgierigheid. Ook een analytisch vermogen en goed zijn met netwerken zijn zeker geen overbodige luxes. Richt je dus op het ontwikkelen van deze competenties om je oog voor marketing te ontwikkelen of verscherpen.

Gebruik maken van remarketing

Als je aan marketing denkt, denk je vaak aan reclame. Een voorbeeld hiervan is remarketing. Je herkent dit misschien wel, je hebt bijvoorbeeld een website voor schoenen bezocht en ziet de schoenen die je hebt bekeken terug op een website die hier eigenlijk niets mee te maken heeft. Dit zijn de welbekende cookies. Remarketing is een handige strategie die wordt ingezet door marketeers. Maar marketing is veel meer dan alleen reclame, reclame is slechts een onderdeel van marketing. Denk vooral breder, zoals het doen van een doelgroepenonderzoek, het schrijven van aantrekkelijke teksten en het innoveren van bestaande marketingtechnieken. De lijst is eindeloos.

Oefenen op school en stage

Als jij graag in de marketing wil gaan werken is het een kwestie van kiezen welke opleiding het beste bij je past. Leren op school is de ideale manier om meer kennis te maken met marketing en je hierin te ontwikkelen. Door leuke opdrachten uit te voeren op school en stages leer je snel de kneepjes van het vak.