Hoe respecteer je iemand die je hebt verloren?

natuursteen 3

Als iemand overlijdt is het nooit leuk, het maakt helemaal niet uit wie het is. Misschien was het je moeder, je vader, je zus, je broer, je huisdier, je vriend. Je kan je herinneren wat ze leuk vonden, wat jij leuk van ze vond. Hoe respecteer je zoiets? Moet je het doen door een mooie grafsteen Borne te kopen? Nee, decoratie is vaak niet iets wat respect brengt, maar wat wel belangrijk is om te denken over de tijd dat je hebt besteden met ze. Of als je elkaar niet meer zo goed kent, ga de hobby’s volgen die zij leuk vonden, zo kan je je voelen hoe zij voelden.

Hoe je het huis van de overledene netjes kan achterlaten

Het vervelende is als je in het huis van de overledene moet komen om het op te ruimen. Dit zorgt voor veel goede en slechte herinneringen waar mensen soms op dat moment niet willen aan denken. Bij zulke huizen is het belangrijk om de spullen te vinden die de bewoner belangrijk vond, wat dacht je van een fotoboek? Of een collectie die zij zelf veel aan gespaard hebben? Hierna kan je het huis beetje renoveren, misschien een nieuwe natuursteen keukenblad of een hele nieuwe woonkamer. Weet dat er zijn geen foute manieren van renoveren zijn.

Hoe je je dag toch weer leuker maakt

Je moet niet de hele dag verdrietig zijn, rouwen is goed, maar vergeet niet dat je zelf een leven hebt waarbij je van alles kan doen. Misschien kan je een spel spelen? Diep in een boek gaan of een series kijken? Als je je hersenen kan afleiden dan doe je het goed, respecteer de overledene maar weet dat ze van jou verwachten dat je gelukkig bent. Want gelukkig zijn is het allerbelangrijkste in de wereld, zonder geluk is het leven helemaal niet leuk. Ik wens je veel succes, en veel plezier voor de rest van de dag!