Hoe kun je je huis netter maken?

snoeren wegwerken

Je huis is een plek waar je je fijn wilt voelen. Nu kunnen sommige mensen goed leven in een woning waar het net wat rommeliger is, terwijl anderen zich beter voelen bij een opgeruimde plek. Wanneer jij tot de laatste groep mensen behoord is het misschien handig dat je weet hoe je je huis netter kunt maken. Daarom geven wij de volgende tips!

snoeren wegwerken

Snoeren wegwerken

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar snoeren zijn wel degelijk dingen waardoor je huis er slordiger uit ziet. Eén losse kabel is geen ramp, maar meerdere kabels geven een onverzorgd beeld. Maar hoe kun je deze snoeren wegwerken? Dit kan door middel van kabelgoten en klemmen. Zo leidt je de kabels weg van je apparatuur zonder brandgevaar of eventuele schade.

Apparatuur bij elkaar

Afstandsbedieningen, consoles, schakelaars en andere apparatuur kunnen een rommelig beeld geven als ze in groten getale door het huis zwerven. Het is sowieso beter om deze dingen zoveel mogelijk bij elkaar te leggen om te voorkomen dat je ze kwijtraakt. Wat voor nog meer netheid kan zorgen is dat je alles netjes opbergt in een lade of doos. Een extra voordeel is dat er ook zo minder stof ontstaat.

Spullen die je eigenlijk weg had kunnen doen

Die ene afstandbediening die zelfs met nieuwe batterijen niet goed werkt, dat ene versleten oplaadkabeltje voor je telefoon waar je destijds veel geld voor hebt betaald; je hebt misschien de neiging om deze spullen te bewaren, maar dat is erg zonde. Naast dat het aardig wat ruimte inneemt in je woning, kan het ook verwarrend zijn voor het gebruik ervan. Kapotte elektrische apparatuur levert ook nog eens brandgevaar op, en dat wil je natuurlijk niet.

Zoals je in bovenstaande tips kunt lezen zijn er verschillende manieren mogelijk om je huis netter te maken. Het zijn vaak kleine aanpassingen die het grote verschil maken. Naast dat het meer rust geeft in je hoofd, zorgt het er ook voor dat bepaalde risico’s worden ingeperkt.