De voordelen van een balkon moestuin

balkonhekken-op-maat

Als je net bent verhuisd of misschien wel het huis waar je op dit moment in woont wil opknappen en renoveren, zit je misschien wel te denken aan een balustrade voor je balkon. Een balkon is een plek waar je na een lange dag op werk even tot rust kunt komen. Natuurlijk is het ook een plek waar je ook kunt sporten en gezelligheid kunt opzoeken in de buitenlucht door anderen uit te nodigen bij jou thuis! Wat ook erg leuk kan zijn is het hebben van een moestuin op je balkon. Hier hoef je namelijk geen tuin voor te hebben!

Maak je balkon veilig 

Allereerst voordat je kan gaan nadenken over de inrichting van je balkon en je moestuin op je balkon, staat veiligheid voorop wat je kunt verwezenlijken door middel van bijvoorbeeld een balkon reling te laten installeren. Je wil natuurlijk dat je gasten en jijzelf en je familie niet voor verrassingen komen te staan. Dit zijn leuningen voor je balkon wat meer zekerheid en veiligheid biedt. Deze zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten stijlen en maten waardoor je een reling kunt kiezen die goed past bij jouw bouwstijl van je huis en misschien ook wel bij het interieur van je huis.

De moestuin

Als je eenmaal hebt nagedacht over de veiligheid van je balkon en de veiligheid geregeld en verzekerd is door bijvoorbeeld een balkon reling, dan kan je nu overstappen en gaan nadenken over een moestuin. Het is bewezen dat tuinieren goed is voor je mentale gezondheid en zodoende is een kleine moestuin met wat groenten en fruit op je balkon een ideale manier om je mentale welzijn een boost te geven. Je kunt hierbij denken aan planten en groenten die weinig onderhoud nodig hebben als je niet zo veel tijd voor handen hebt, maar kruiden of andere soorten planten en groente en fruit zijn ook geschikt!