De tuintip voor dit voorjaar

Bijna iedereen vindt het prettig om in zijn eigen tuintje te kunnen zitten en te genieten van een biertje. Echter komt er bij een tuin ook onderhoud kijken waar niet iedereen vooraf aan denkt. In tijden van droogte moet je zorgen dat je bloemen en planten genoeg water krijgen. Wanneer het regent moet je er voor waken dat het water goed weg kan lopen en tot slot zal je ook een manier moeten vinden hoe met onkruid om te gaan. In dit artikel bespreken we een optie waar je waarschijnlijk nog niet bekend mee bent. Veel leesplezier!

De oplossing voor onkruid

Voordat je de tegels in je tuin aanlegt kan je overwegen om een worteldoek te laten plaatsen. Deze doek welke wel water maar geen zonlicht zorgt ervoor dat planten geen kans krijgen om te groeien. Hierdoor krijgen planten, waaronder onkruid, niet de kans om wortel te schieten en hoef je dus veel minder vaak onkruid tussen je tegels te wieden. Daarnaast hoef je ook geen gebruik te maken van chemicaliën welke slecht zijn voor het milieu. Op deze manier betaald een worteldoek zich vanzelf terug. Het plaatsen van dit doek doe je voordat je de tegels gaat leggen en op plekken waar je geen planten wilt laten bloeien.
Op https://www.fvr-trading.nl/ kun je terecht voor een ruim aanbod aan producten die je nog hebt op een boerenbedrijf of bij aanleg van een tuin of bestrating. Daarnaast hebben ze experts met veel kennis en kunnen ze u voorzien van advies op maat.