De renovatie van mijn woning

2groendak

Ken je dat? Je woont al jaren met plezier in hetzelfde huis, maar op een dag word je wakker en ben je toe aan iets anders. Dat overkwam mij een jaar geleden. Ik zat ‘s ochtends op de bank die mij al vijftien jaar van een comfortabele zitplek voorziet, te kijken naar de televisie die ondersteund werd door een meubelstuk dat al veertig jaar in de familie was. De muren? Wit, allemaal gebroken wit met hier en daar een schilderij dat ik al veel te vaak gezien heb. Ik kon elk detail van elk kunstwerk in mijn huis inmiddels dromen. Het was de hoogste tijd voor iets nieuws; ik kocht een bedbank, verfde mijn muren in alle aardetinten die ik kon vinden, liet een tuinhuis bouwen en nam een sedumdak groendaktotaal. Dat voelde ontzettend goed, maar het was slechts het begin.

Creatieve uitspatting

Niet iedereen was enthousiast over de nieuwe look die ik mijn woning wilde geven. Mijn moeder vond het zonde van mijn mooie interieur en mijn beste vriendin bestempelde het als geldverspilling. Toen ik eenmaal had losgelaten wat mijn omgeving van mijn keuzes vond, kon ik echt al mijn creativiteit kwijt in de styling van mijn woning. Na drie maanden was mijn ooit zo saaie huis volledig onherkenbaar geworden. Ik was zelfs aan het timmeren geslagen! Ik had zelf kasten in elkaar getimmerd waar de ontwerpers van IKEA nog jaloers op zouden zijn. Voor mijn katten bevestigde ik door de hele woonkamer plankjes aan de muur om ze van een eigen stormbaan te voorzien. Anders dan mijn omgeving waren zij wél razend enthousiast.

Beste keuze ooit

Sinds ik mijn woning gerenoveerd heb kom ik na een lange dag écht thuis. Het voelt alsof niet alleen mijn huis compleet is veranderd, maar ik als persoon ook. Ik voel me creatiever, energieker en vrolijker. Ik zou iedereen willen adviseren om niet te denken, maar het gewoon te doen. Al begin je met iets simpels zoals een sedumdak. Door kleine veranderingen kun je jouw huis helemaal aanpassen op jouw wensen en zorgen dat het een plek wordt die weerspiegelt wie jij wil zijn!