De geschiedenis van de kinder hoed

De Chinese kinder hoed is verkrijgbaar in twee verschillende grote groepen die beide in deze prachtige collectie van uitzonderlijke handgemaakte hoeden te vinden zijn. De meest dominante zijn de traditionele vintage Han-Chinese kinderhoeden uit vier oostelijke provincies van China, namelijk Shanxi, Shaanxi, Hebei en Hubei. Alle vier de provincies hebben hun eigen hoedenstijlen die een mix zijn van traditioneel, modern en abstract. De moderne zijn met de hand gemaakt of machinaal gefreesd.

Ze zijn ontworpen om een ​​ovale vorm te hebben, waarbij de meeste een enkele of dubbele lengte hebben. De moderne zijn nu populairder dan de oudere versies. Deze hoeden bestaan ​​al vele jaren en werden aanvankelijk alleen voor mannen gebruikt. Maar ze worden nu ook steeds populairder bij zowel vrouwen als kinderen. De jongere generatie, vooral de meisjes, ontdekken steeds meer hoe leuk het is om ze te dragen.

De maak van kinder hoeden

Deze kinder hoeden zijn gemaakt van verschillende materialen, variërend van rayon, polyester, katoen, fluweel, zijde, jute en verschillende kunststoffen. Sommige van deze materialen kunnen worden geverfd om interessante tinten te krijgen. Enkele van de meest populaire kleuren zijn roze, groen, geel, blauw, oranje, rood, violet en verschillende andere kleuren. Het type stof kan katoen, fluweel, zijde of jute zijn. Deze hoeden zijn verkrijgbaar bij bijna alle kledingwinkels en kunnen ook in warenhuizen worden gekocht.

Kinder hoeden worden meestal gebruikt als accessoires voor verschillende gelegenheden, zoals bruiloften, verjaardagen, begrafenissen en zelfs als dagelijks gebruik. Kinderen dragen deze mutsen als hoofdtooi of om hun nek als haaraccessoire. Ze gebruiken ze ook als leuke cadeauartikelen voor familieleden. Ze zijn er in een grote verscheidenheid aan kleuren, zoals groen, roze, geel, blauw, oranje, paars, rood en diverse andere kleuren. Ze kunnen effen zijn of bedrukt met ontwerpen, logo’s of patronen erop.

Kinder hoeden hebben ook nadelen

In extreme gevallen kunnen kinder hoeden haarbeschadiging veroorzaken. Dit komt omdat de dop is gemaakt van veren, die door de hoofdhuid en in het haar kunnen prikken. Er zijn ook gevallen waarin kinderen allergisch zijn geweest voor de dop, in welk geval ze een anafylactische shock zullen ontwikkelen, met de dood tot gevolg.